PZ Westkust zet in op extra verkeersveiligheid met succesvolle actie zwaar vervoer

Op donderdag 14 juni 2018 hield de verkeersdienst van PZ Westkust, samen met de interventiedienst, het SRT-team (snelle responsteam, voormalig VIP-team) en de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) een grootschalige verkeersactie. De focus lag specifiek op zwaar vervoer, boorddocumenten en technische eisen.

actie zwaar vervoer

De actie vond plaats in Nieuwpoort (Ramskapelle) en Koksijde (Toekomstlaan).

Het snelle responsteam en de Vlaamse belastingdienst scanden samen 813 nummerplaten.

De actie leverde 3912,74 euro aan achterstallige verkeersbelastingen op. Twee chauffeurs deden geen aangifte voor verkeersbelasting, hun boete volgt.

Bovendien stelde de politie Westkust nog voor 3977 euro aan onmiddellijke – en administratieve inningen op ter plaatse. 4 bestuurders bleken niet in orde met de technische eisen van hun voertuig, 4 bestuurders waren niet in orde met de wetgeving rond uitzonderlijk vervoer, 6 bestuurders waren niet in orde met de ladingsverzekering en 3 personen droegen geen gordel.

Bijkomend stelde de politie Westkust ook nog processen-verbaal op voor 1 niet ingeschreven voertuig, 2 voor het niet op zak hebben van een rijbewijs en 1 voor technische eisen.

Tot slot kregen 4 bestuurders een proces-verbaal van waarschuwing voor een niet geldig gekeurd voertuig en werd 1 voertuig geïmmobiliseerd wegens geen vergunning.

Labels