Persoverzicht van dinsdag 16 april 2024

Feiten van 15/04/2024 om 6 uur tot 16/04/2024 om 6 uur

Puurs-Sint-Amands, Molenstraat: Poging tot inbraak in een woning. De deur van de woning wordt beschadigd. Het pand wordt niet betreden. 

Mechelen, Zandvoortstraat: Inbraak in een bedrijfsgebouw. De poort van het gebouw wordt beschadigd en het pand wordt betreden. Er wordt niets gestolen. 

Puurs-Sint-Amands, Kapelstraat: Tijdens een wandeling wordt van een 78-jarige vrouw de portefeuille gestolen. Nadeel: identiteitsdocumenten, bankkaart en een geldsom. 


Verkeersongevallen met lichamelijk letsel

Willebroek, Oostdijk: Aanrijding tussen een fiets en een voetganger waarbij een 4-jarige jongen (voetganger) lichtgewond raakt en wordt overgebracht naar het ziekenhuis. 

Mechelen, Colomastraat: Aanrijding tussen een fiets en een step waarbij de 18-jarige bestuurder van de step lichtgewond raakt. De fietser zet zijn weg verder zonder zich te bekommeren om het slachtoffer.  Politiesuccessen

1.
Zaterdagmiddag 13 april 2024 omstreeks 11u30 stelt een inspecteur van onze politiezone, in zijn vrije tijd, vast dat een man op de Botermarkt in Mechelen doelloos tussen de fietsen rondloopt en deze observeert. Na enige tijd neemt de man een losstaande elektrische fiets uit het fietsenrek en verlaat de plaats. 

Onze collega intercepteert de man en maakt zich kenbaar als politie-inspecteur door middel van zijn dienstidentiteitskaart. Hierop gooit de man de fiets tegen de grond en neemt te voet de vlucht. Zijn vlucht is echter van korte duur want in de Bruul wordt hij gevat door de inspecteur.

Een interventieploeg komt de 24-jarige man, die illegaal in ons land verblijft en gekend is voor eerdere feiten, ophalen en brengt hem voor verder onderzoek over naar het commissariaat. Betrokkene wordt ter beschikking gesteld van het parket.  
De fiets wordt gerecupereerd met het oog op een teruggave aan het slachtoffer. 


2. 
Tijdens de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 april 2024 kort na middernacht treffen twee alerte fietsers, op het fietspad aan de achterzijde van het centraal station in Mechelen, een man aan die verstopt zit in het struikgewas. 

Wanneer ze bij de man informeren of hij hulp nodig heeft, reageert deze geagiteerd en geeft een onsamenhangend verhaal voor zijn aanwezigheid in het struikgewas. Wanneer de twee twintigers contact opnemen met de politie om melding te maken van de situatie neemt de man te voet de vlucht. Het tweetal zet de achtervolging in, waarbij zij steeds de locatie van de vluchtende man doorgeven aan onze meldkamer. 

Na een vlucht langs het fietspad en door het station wordt de man op het Koning Albertplein geïntercepteerd door de ter plaatse gekomen interventieploegen. De 33-jarige man, die illegaal in ons land verblijft en gekend is voor eerdere feiten, wordt voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. 

In het struikgewas, waar de man zich verstopt had, wordt een elektrische fiets aangetroffen waarvan het fietsslot is opengebroken. 
De fiets wordt gerecupereerd met het oog op een teruggave aan het slachtoffer.

 

 

Labels