Lokaal Informatiekruispunt (LIK)

Frederik de Merodestraat 88

2800 Mechelen

 

Het LIK bestaat uit onderstaande cellen:

  • cel exploitatie
  • cel technologiegestuurde politiezorg

Cel exploitatie

De cel exploitatie van het LIK zorgt voor de exploitatie van de operationele informatie. Hier wordt informatie over te volgen plaatsen, fenomenen en criminele personen zo veel mogelijk verrijkt.

Het LIK fungeert tevens als centraal aanspreekpunt voor zowel interne als externe partners voor alle operationele informatie. Zo stelt deze dienst aandachtsvestigingen op voor feiten gepleegd op het grondgebied van de politiezone en vertaalt de binnenkomende aandachtsvestigingen naar lokale fenomenen. Het LIK houdt grip op de veelplegers door middel van dossieropbouw.

Het LIK is tevens verantwoordelijk voor de exploitatie van de verschillende camerabeelden (stadscameranet & automatische nummerplaatherkenning - ANPR) en voor de voeding van de lijsten in de ANPR. Het Lokaal Informatiekruistpunt werkt nauw samen met de verschillende afdelingen en diensten binnen de PZ.

 

Cel technologiegestuurder politiezorg

De cel technologiegestuurde politiezorg staat in voor de uitbouw en de technische opvolging van het cameranetwerk, inclusief ANPR, van de politiezone. De dienst volgt ontwikkelingen van moderne politietechnologieën op en adviseert de korpsleiding.