Persoverzicht van dinsdag 19 september 2023

Feiten van 18/09/2023 om 6 uur tot 19/09/2023 om 6 uur

Bornem, Molenveldweg: Poging tot inbraak in een woning. Een raam van de woning wordt beschadigd. Het pand wordt niet betreden.

Mechelen, Kattestraat: Diefstal uit een garage. Zonder sporen van braak na te laten wordt de garage betreden. Nadeel: een slotvaste fiets.Verkeersongeval met lichamelijk letsel

Mechelen, Hendrik Speecqvest: Aanrijding tussen een personenwagen en een voetganger waarbij een 21-jarige voetgangster lichtgewond raakt.

Opmerkelijk

Vrijdagvoormiddag 15 september 2023 kregen we meldingen dat een vrachtwagen (trekker + oplegger) aanzienlijke hinder veroorzaakte in de Bruul te Mechelen, daar hij tegen de rijrichting reed. Hij reed in de winkelstraat in de richting van de Vijfhoek.

Korte tijd later kon onze verkeersploeg de vrachtwagen aantreffen op de vest. Bij controle van de bestuurder en het voertuig werden een aantal overtredingen vastgesteld.

  • De vrachtwagenchauffeur rijdt zonder geldig rijbewijs. De man zijn rijbewijs ligt nog op het parket wegens een lopend verval tot sturen tijdens het weekend. Hij had echter nagelaten om zijn rijbewijs, dat hem toelaat tijdens de week te rijden, bij de gemeentelijke diensten aan te vragen en rijdt alzo zonder geldig rijbewijs.
  • Er werden eveneens inbreuken op de rij- en rusttijden vastgesteld.

Een andere chauffeur, in het bezit van een geldig rijbewijs, kwam ter plaatse om de vrachtwagencombinatie op te halen.

 

Labels