Persoverzicht van donderdag 8 juni 2023

Feiten van 07/06/2023 om 6 uur tot 08/06/2023 om 6 uur

Feiten van 07/06/2023 om 6 uur tot 08/06/2023 om 6 uur

Willebroek, Mechelsesteenweg: Diefstal uit een tuinhuis. Zonder sporen van braak na te laten wordt het tuinhuis betreden. Nadeel: speedpedelec.

Mechelen, Brusselsesteenweg: Poging tot inbraak in een appartement op de tweede verdieping. De deur van het appartement wordt beschadigd. De flat wordt niet betreden.

Mechelen, Moststraat: Diefstal uit een woning. Zonder sporen van braak na te laten wordt de woning betreden. Nadeel: laptop.



Verkeersongevallen met lichamelijk letsel

Mechelen, Jubellaan: Aanrijding tussen een personenwagen en een bromfiets waarbij een 78-jarige bromfietser lichtgewond raakt.

Mechelen, Dennenstraat: Aanrijding tussen een personenwagen en een fiets waarbij een 23-jarige fietser lichtgewond raakt.





Resultaten controleactie

Woensdagnamiddag 7 juni 2023 voerde lokale politie Rivierenland een controleactie uit op het respecteren van de verkeersregels. Dit in het kader van een sensibiliseringsactie van stad Mechelen waarbij zij de weggebruiker (fietsers, steppers) aanmoedigen de verkeersregels te respecteren in het belang van zichzelf en de andere weggebruikers.  Bij deze acties lag de focus vooral op het negeren van het rode verkeerslicht, het gebruik van de gsm als bestuurder en het tegen de rijrichting rijden.

De controles vonden plaats op het Hoogstratenplein.  

In totaal werden 151 fietsers gecontroleerd. De volgende overtredingen werden vastgesteld.

  • 5 fietsers negeerden het rode verkeerslicht;
  • 5 fietsers gebruikten hun gsm terwijl zij aan het fietsen was;
  • 16 fietsers negeerden het verkeersbord C11 (verboden toegang voor bestuurders van rijwielen)
  • 2x met twee personen op een step (4 overtreders)

Politie Rivierenland zal zulke controleacties in de toekomst nog uitvoeren.