Persoverzicht van woensdag 31 mei 2023

Feiten van 30/05/2023 om 6 uur tot 31/05/2023 om 6 uur

Mechelen, Grote Markt: Tijdens een wandeling wordt van een 30-jarige man de portefeuille gestolen. Nadeel: identiteitsdocumenten en een geldsom.

Mechelen, Spuibeekstraat: Diefstal uit een personenwagen die geparkeerd staat op een openbare parking. Zonder sporen van braak na te laten wordt het voertuig betreden. Nadeel: laptop.

Puurs-Sint-Amands, Coolhemveldstraat: Inbraak in een woning. Een raam van de woning wordt beschadigd. Het pand wordt betreden en doorzocht. Nadeel: juwelen.Verkeersongeval met lichamelijk letsel

Mechelen, Geerdegemstraat: Aanrijding tussen een bromfiets en een elektrische fiets waarbij beide bestuurders (respectievelijk 54 en 31 jaar) lichtgewond raken en worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Resultaten controleacties

Vrijdag 26 en dinsdag 30 mei 2023 voerde lokale politie Rivierenland een controleactie uit op het respecteren van de verkeersregels. Dit in het kader van een sensibiliseringsactie van stad Mechelen waarbij zij de weggebruiker (fietsers, steppers) aanmoedigen de verkeersregels te respecteren in het belang van zichzelf en de andere weggebruikers.  Bij deze actie lag de focus vooral op het negeren van het rode verkeerslicht, het gebruik van de gsm als bestuurder en het tegen de rijrichting rijden.

De controles vonden plaats nabij de Brusselpoort en het Hoogstratenplein in Mechelen.

In totaal werden 382 fietsers gecontroleerd. De volgende overtredingen werden vastgesteld:

  • 3 fietsers negeerden het rode verkeerslicht;
  • 7 fietsers gebruikten hun gsm terwijl ze aan het fietsen waren;
  • Maar liefst 38 fietsers negeerden het verkeersbord C11 (‘Verboden toegang voor bestuurders van rijwielen’);
  • 1 bestuurder van een speedpedelec droeg geen helm wat verplicht is;
  • 2 bromfietsen werden aan de kant gezet omwille van overdreven snelheid.

Politie Rivierenland zal zulke controleacties, los van overkoepelende initiatieven, in de toekomst nog uitvoeren.

 

Labels