Persoverzicht vrijdag 9 juni

Feiten van 08/06/2023 om 6 uur tot 09/06/2023 om 6 uur

Feiten van 08/06/2023 om 6 uur tot 09/06/2023 om 6 uur

Mechelen, Hombekerkouter: Inbraak op een werf. Nadeel: werkmateriaal. In dezelfde straat is er ook een poging tot inbraak in een woning. 

Mechelen, Mechelseweg: Inbraak in een woning waarbij een raam beschadigd wordt. Nadeel nog te bepalen.

Willebroek, Kalverweide: Inbraak in een woning waarbij een raam beschadigd wordt. Nadeel: juwelen. 

 

Verkeersongevallen lichamelijk letsel

Bornem, Lodderstraat: Aanrijding tussen een personenwagen en een fietser waarbij de 16-jarige fietser lichtgewond raakt.

 

Opmerkelijk:

Donderdagnamiddag merkt een verkeersploeg van de politiezone Rivierenland in Mechelen een bromfietser zonder helm op. De bromfiets heeft ook geen kentekenplaat. Wanneer men de bromfietser wil tegenhouden voor controle vlucht deze weg. Hij wordt alsnog snel tegengehouden. De 25-jarige bromfietser legt een positieve speekseltest af en blijkt dus onder invloed te zijn van drugs. De man weigert nadien een speekselanalyse alsook een bloedproef, hoewel dit verplicht is. De bromfietser is agressief en wordt uiteindelijk wegens weerspannigheid gearresteerd en ondergebracht in de cel. Bij verder nazicht blijkt dat zijn bromfiets ook niet verzekerd is. Deze wordt in beslag genomen. De bromfietser zal zich voor de politierechter moeten verantwoorden.