Nieuws

10 september is Werelddag Suïcidepreventie

Over de hele wereld wordt aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding en voor geestelijke gezondheid. 

Verlies je je perspectief? Heb je nood aan een luisterend oor? Zit je in een crisis door de hele corona-crisis? Problemen op school of in je gezin?

Vraag je Hello Belgium Railpass aan tem 30 september

Elke Belg ouder dan twaalf kan zijn/haar gratis Hello Belgium Railpass aanvragen, goed voor twaalf gratis treinritten. Je kan de pas aanvragen tot en met 30 september en hem gebruiken vanaf 5 oktober.

In juni besliste de regering om een gratis 12-treinritten-pas ter beschikking te stellen aan alle inwoners van België om uitstapjes in eigen land te stimuleren, met het oog op herstel van de Belgische economie en het promoten van het spoor als openbaar vervoer. Die pas kreeg de naam Hello Belgium Railpass. Door een nieuwe opstoot van het aantal besmettingen werd echter besloten om die pas na de zomer te verdelen, om mensenmassa’s te vermijden op drukbezochte plaatsen.

Gemeente Berlaar - van Roos naar Blauw

Op 31 december stopt IVAREM met de inzameling van de roze zak, zowel aan huis als op de recyclageparken. De 'nieuwe blauwe zak' wordt dan ingevoerd. Daarin mogen alle plastic verpakkingen in plaats van enkel plastic flessen en flacons.

Stroompannes van de afgelopen dagen

‘Honderden ooievaars’ verantwoordelijk voor stroompannes in Nijlen en omgeving: “Zulke aantallen hebben we hier nog nooit gezien”

Corona - het mondmasker: waar en wanneer?

We lijsten het graag nog eens voor je op: