DRIE VERDACHTEN VAN POGING INBRAAK AANGEHOUDEN

Op donderdagochtend 25 oktober kon de politie van Aarschot dankzij alerte bewoners uit Gelrode drie mannen oppakken. De drie worden verdacht van een inbraakpoging in een woning in de Kerkvoetweg en van een inbraak in Holsbeek. De mannen, die illegaal in België verblijven, werden aangehouden.

Buurtbewoners van de Kerkvoetweg en de Rillaarsebaan in Gelrode belden op donderdagochtend 25 oktober de politie. Ze zagen een verdachte auto in de straat staan en er liepen mannen rond die opvallend veel aandacht voor de huizen leken te hebben.

De politie van Aarschot onderschepte twee mannen die op de Rillaarsebaan stapten en één man op de Gelrodestraat. Het ging om een Mexicaan van 32 jaar en twee Colombianen van 38 en 33 jaar. In de auto met Franse nummerplaten die op de hoek van de Kerkvoetweg en de Pastoor Dergentstraat geparkeerd stond, trof de politie eerder een Colombiaan van 26 jaar aan. Hij mocht beschikken.

De politie en het parket vermoeden dat de drie opgepakte mannen, die illegaal in België verblijven, iets te maken hebben met een inbraakpoging in een woning in de Kerkvoetweg diezelfde voormiddag. Tussen 9u30 en 11u werd daar het slot van de achterdeur geforceerd. De dieven raakten niet binnen. Achteraan de tuin van de woning werd naast een omgeplooide tuindraad een rugzak met inbrekersmateriaal gevonden.

Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek voor de poging tot inbraak. De drie Zuid-Amerikanen werden voorgeleid en aangehouden. De verdachten werden ook in verdenking gesteld van een inbraak in Holsbeek op 25 oktober en van bendevorming. De raadkamer handhaafde op vrijdag 30 oktober hun aanhouding.
De recherche van Aarschot voert het onderzoek.