Installeer de nieuwe app "MyPolice-Belgium”!

De Geïntegreerde Politie (GPI) moet zo toegankelijk mogelijk zijn voor de bevolking. En die interactie tussen GPI en de burgers moet onder andere via de meest moderne, digitale middelen verlopen. Een moderne, digitaal toegankelijke politie draagt bij tot meer veiligheid voor de burgers, meer vertrouwen in de politie en maakt de politie ook aantrekkelijker voor jongeren. 

 

schermafbeelding

Deze toepassing biedt de gebruiker de mogelijkheid informatie op te vragen over een bepaalde politiezone van een gemeente en informatie over nationale diensten of rubrieken. Deze toepassing omvat:

Lokaal nieuws;

Federaal nieuws;

Vermiste personen;

Meest gezochte personen;

Commissariaten/kantoren in de buurt;

Een link naar "Police on web" om online aangiftes te vergemakkelijken;

Noodnummers (brandweer en ziekenwagen)

Werken bij de politie – oa Jobpol.be

Deze toepassing is beknopt, allesomvattend en heeft een intuïtieve interface met verschillende tabbladen. Daarenboven biedt het de gebruiker een eenvoudige manier van navigeren. De gebruiker kan ook kiezen of zij/hij de locatie van haar/zijn toestel al dan niet wil delen, zodat zij/hij gemakkelijker kantoren in de buurt kan vinden. Deze gegevens worden alleen voor dit doel gebruikt en worden niet opgeslagen. De toepassing werkt zonder cookies en zonder eigen database. Deze informatie kan dus niet bewaard worden.

Voor de installatie is het voldoende om naar de "store" (iOS of Android) te gaan om de toepassing te vinden en te downloaden. Let op: geef in het zoekveld MyPolice-Belgium in, zo vind je de toepassing terug. Bij de eerste start heeft de gebruiker de mogelijkheid zijn taal te kiezen, want de toepassing is beschikbaar in het Frans, Nederlands, Duits en Engels, en het kleurthema (licht of donker).

Elke gebruiker, personeelslid, burger, inwoner of toerist, zal feedback kunnen geven per e-mail aan DRI.Products.Apps@police.belgium.eu of via de Android en iOS stores.

Bron: Federale Politie Algemene Directie van het Middelenbeheer en de informatie - Directie van de politionele informatie en de ICT-middelen (DRI)

MyPolice-Belgium in de App Store (apple.com)

MyPolice-Belgium - Apps op Google Play