Man en vrouw aangehouden voor moord op straat te Aarschot.

In de nacht van zaterdag op zondag 2 december overleed een 30-jarige man uit Glabbeek nadat hij in de Diestsestraat in Aarschot werd neergestoken. De twee verdachten, een 28-jarige man en een 25-jarige vrouw, zijn aangehouden.

In de nacht van zaterdag op zondag 2 december ’18 werd een 30-jarige man uit Glabbeek gedood bij een steekpartij op de Diestsestraat in Aarschot. Het slachtoffer was rond 3.30u naar Aarschot gekomen om een ruzie met zijn ex-vriendin, een 25-jarige uit Glabbeek, te beslechten. Toen de ex-partners elkaar op straat zagen, ontstond er een gevecht. De ex-vriendin was vergezeld van haar huidige vriend, een 28-jarige uit Aarschot. Volgens getuigen brachten zowel de 28-jarige man als de 25-jarige vrouw verschillende messteken toe aan het slachtoffer. De man overleed een uur later in het ziekenhuis ten gevolge van de geweldpleging.

De verdachten vluchtten weg van de plaats van de feiten. De mannelijke verdachte werd rond 4.20u door een verkeersploeg van PZ Aarschot aangetroffen toen hij zijn woning in Aarschot verliet. De vrouwelijke verdachte werd gearresteerd rond 7.15u toen ze over de Grote Markt van Aarschot liep. Ze gaf eerst een valse naam op maar gaf uiteindelijk toe de verdachte te zijn. Beiden werden geïdentificeerd door getuigen van de feiten.

Het parket vorderde meteen na de feiten een gerechtelijk onderzoek voor moord. Het parket, de onderzoeksrechter, de lokale recherche van PZ Aarschot, het afstappingsteam van de federale gerechtelijke politie (FGP), het labo en de wetsarts stapten af op de plaats van de feiten.

Beide verdachten werden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven. De vrouw beriep zich op haar zwijgrecht. De man bekende in zijn verhoor bij de onderzoeksrechter het toedienen van de messteken. De beide verdachten werden aangehouden. Ze verschijnen vrijdag voor de raadkamer. De lokale recherche van PZ Aarschot voert het onderzoek.