Niet-dringende aangiftes op afspraak vanaf 1 september

Voor niet-dringende aangiftes en meldingen werken we vanaf 1 september 2020 met onthaal op afspraak.  Dankzij deze nieuwe aanpak kunnen we  meer dienstverlening op maat bieden met oog op de uitdagingen van de toekomst. Deze vernieuwing biedt voor de Aarschottenaar verschillende voordelen: “Je wordt verwacht… en hoeft niet meer te wachten.”

Onthaal op afspraak
 • Met onthaal op afspraak zijn wachttijden aan het loket verleden tijd. Je kiest het moment dat jou het best past.
 • Voor elke afspraak wordt voldoende tijd voorzien zodat je jouw verhaal in alle rust kan doen.
 • Je weet meteen welke documenten nodig zijn voor je aangifte. Zo bespaar je een extra trip naar het commissariaat.
 • De inspecteurs zullen nog vaker aanwezig zijn op straat omdat ze niet meer moeten wachten op aangiftes op kantoor.

 

Hoe maak je een afspraak?

Via een link op deze website (of klik hier!) kan je vanaf 1 september snel en gemakkelijk een afspraak maken voor aangiften en meldingen die niet dringend zijn en waarvoor de politie niet ter plaatse hoeft te komen.

Je kiest het moment dat jou het best past.

Wil je aangifte doen van iets dat je niet in de lijst terugvindt? Neem dan contact op met lokale politie Aarschot via 016/55.02.02.

Kom je naar het politiekantoor zonder afspraak ? Dan boekt de onthaalmedewerker samen met jou een afspraak.

 • Je vindt er informatie over verschillende feiten en hoe de politie die behandelt.
 • Geef aan waarom je een afspraak nodig hebt en geef een korte beschrijving van wat jou overkomen is. Zo kan de inspecteur of onthaalmedewerker zich voorbereiden op jouw bezoek.
 • Vergeet niet de gevraagde documenten mee te brengen, nodig voor jouw aangifte.
 • De politie voorziet in het politiekantoor Aarschot uitgebreide afspraakmomenten: je kan niet enkel op weekdagen, maar ook tijdens het weekend en op feestdagen een afspraak maken tussen 08:30 uur en 20:30 uur.

  We willen graag benadrukken dat het korps nog steeds 24/7 klaar staat voor dringende oproepen. Wie in nood is, belt 101 voor hulp.

  Opgepast!

 • Het maken van een afspraak staat niet gelijk aan het doen van een aangifte. De politie start met andere woorden geen onderzoek op basis van de summiere gegevens vermeld bij het maken van de afspraak. Om aangifte te doen, moet je langskomen in het politiekantoor of via police-on-web aangifte doen.
 • Als je niet komt opdagen, gebeurt er verder niets met de gegevens die je ons verstrekte en zullen wij jou ook niet contacteren voor een nieuwe afspraak.