4,8% bestuurders te snel in schoolomgeving!

In het kader van het maandthema "VEILIG NAAR SCHOOL" hield onze politiezone op de eerste schooldag extra snelheidscontroles in of nabij verschillende schoolomgevingen. Bovendien gebeurden deze controles tijdens het begin of het einde van de schooltijden.

In totaal passeerden 4068 auto's onze mobiele digitale radar. Er werden 197 inbreuken vastgesteld wat neerkomt op een ruime 4,8%. Dit is alleszins te veel, in het bijzonder gelet op de omstandigheden qua plaats en tijd.

De controles gebeurden op volgende locaties: Kempenlaan te Keerbergen - 50km/u; Kruineikestraat te Haacht - 50km/u; Martelarenlaan te Wakkerzeel - 50km/u; Nieuwstraat te Keerbergen - 50km/u; Provinciesteenweg te Boortmeerbeek - 50km/u; Rijmenamsesteenweg te Haacht - 30km/u; Stationsstraat te Haacht - 50km/u; Vlieghavenlaan te Keerbergen - 50km/u; Werchtersesteenweg te Haacht - 50km/u.

Het hoogst aantal inbreuken werden vastgesteld op de Rijmenamsesteenweg te Haacht, namelijk 10% overtreders. De zwaarste inbreuk te Keerbergen in de Vlieghavenlaan, 91km/u.