Nieuws

In onze bubbel is nog plaats!
  • 3 INP Team Interventie
  • 1 INP Team Lokaal Informatiekruispunt
  • 1 INP Team Wijk, Afdeling Boortmeerbeek
  • 1 HINP Team Interventie
  • 1 CP Coördinator Verkeer, gebiedsgebonden en maatschappelijke werking

Gisteren hield onze politiezone snelheids- en alcoholcontroles tussen 15 en 21.30 u. Op drie locaties binnen de zone werden in totaal 91 bestuurders onderworpen aan een ademtest. Eén bestuurder werd licht positief bevonden en ontving een onmiddellijke inning van 179 €. Twee bestuurders werden beboet voor gsm-gebruik achter het stuur.

PZ BHK voert in mei actie aan spooroverwegen

Elk jaar sterven er mensen door spoorlopen of door het negeren van de rode knipperlichten op een overweg. Vaak het trieste gevolg van het bewust overtreden van de regels. Jaarlijks richten we daarom gedurende een maand onze specifieke aandacht aan dit fenomeen en zullen we gerichte controles houden op het negeren van de signalisatie aan de spooroverwegen en het spoorlopen. 

Verkeersthema april: Zwaar vervoer

Onze politiezone krijgt op z'n wegen heel wat vrachtverkeer te verwerken. De industriezones Kruineike en Hambos te Haacht-Tildonk en de drukke handelsas langs de Leuvensesteenweg te Boortmeerbeek. zijn hier niet vreemd aan. Vele gemeentewegen zijn niet aangepast aan deze vorm van zwaar vervoer en doorgangsverboden worden niet altijd gerespecteerd. De gemeente Keerbergen krijgt dan weer vooral te maken met doorgangsverkeer op de noord-zuid-as.

16/03/21 verkeerscontrole i.s.m. Vlabel en Sociale Inspectie

Dinsdag 16 maart hield onze politiezone in de loop van de dag verkeerscontroles in coördinatie met de Vlaamse belastingsdienst en inspecteurs van de Sociale inspectie.