Nieuws

De politiezone B-H-K (Boortmeerbeek / Haacht / Keerbergen) heeft de afgelopen week verschillende verkeersacties gehouden.  Groot was de verwondering toen bleek dat er tijdens twee controles maar liefst 8,6% van de bestuurders onder invloed was, en dit in de volle zomer-BOB-campagne.

Brand bij Renewi Kampenhout-sas

Update 12/06 20u00 :

De evacuatie is opgeheven, iedereen mag terug naar huis. Bij metingen buiten het gebouw zijn er geen overschrijdingen van giftige stoffen vastgesteld in de lucht. Ramen en deuren mogen terug open, ventilatiesystemen mogen terug ingeschakeld worden. Best de woningen in de omgeving van de brand goed ventileren. De gemeente Haacht maakte op hun website een overzicht met de meest gestelde vragen.

Maandthema: Stop voor rood!

In juni is het maandthema verkeer "STOP VOOR ROOD". De politie zal deze maand extra aandacht schenken aan inbreuken tegen de verkeerslichten en dit over gans onze zone in Boortmeerbeek, Haacht en Keerbergen. Er zullen tevens gericht controles gebeuren naar "roodrijders". Het rode licht negeren is een zeer zware inbreuk waarbij - afhankelijk van de omstandigheden - zelfs in bepaalde gevallen een rijverbod kan worden opgelegd. Door rood rijden is levensgevaarlijk!

De interventieploeg heeft gisteren in de zeer late avond twee Albanezen opgepakt. Omstreeks 22u42 zagen twee interventie-inspecteurs twee mannen die zich verdacht gedroegen ter hoogte van het perron aan het station te Haacht (Provinciesteenweg). De ploeg besloot een controle te doen. Tijdens de veiligheidsfouillering werd er heel wat inbrekersmateriaal aangetroffen. Vervolgens werden de twee verdachten voor ondervraging overgebracht naar het politiecommissariaat te Haacht. Beide verdachten werden door het parket te Leuven gearresteerd en zij worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

Naar aanleiding van recente diefstallen uit BMW's te Boortmeerbeek waarbij de stuurwielen, dashboards en navigatiesystemen werden gedemonteerd, willen wij nogmaals een oproep doen om alle mogelijke maatregelen te nemen om een inbraak in je voertuig te voorkomen. Stal indien mogelijk je voertuig in een garage, sluit je oprit af, gebruik een alarm- en/of detectiesysteem, plaats verlichtingssensoren, ...