Actiemaand Gordel/Gsm

Gsm en smartphone zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Helaas worden deze nog té veel gebruikt wanneer men aan het rijden is.

Go for zero - gordeldracht

Gsm-gebruik achter het stuur zorgt hiervoor vaak voor erg gevaarlijke situaties; sommige bestuurders vertragen plots wanneer zij een oproep ontvangen of zelf iemand opbellen, anderen vertonen een aarzelend gedrag en wijken van hun traject af, nog anderen negeren voorrangsregels en zien de zwakke weggebruikers niet eens meer staan. Gsm'en achter het stuur veroorzaakt dan ook heel wat ongevallen en is echt uit den boze, ja, zelfs levensgevaarlijk. In Europa vallen zo dagelijks zestien doden!

Veiligheidsgordel redt echt levens!

Ook de gordel dragen is verplicht. Na al die jaren hoeft het geen betoog meer dat de gordel levens redt. Ook achterin de auto is de gordel een verplichting. Wanneer men geen autogordel draagt, kan de verzekeringsmaatschappij de schadevergoeding bij verwondingen door een auto-ongeval niet of slechts gedeeltelijk uitkeren. Het niet dragen van de gordel verergert aanzienlijk de ernst van de verwondingen bij ongeval en leidt soms tot het overlijden.

Daarom zal onze politiezone tijdens de actiemaand 'Gsm/Gordel' extra aandacht besteden aan chauffeurs die gebruik maken van het Gsm-toestel achter het stuur en aan degenen die al dan niet een gordel dragen. Er zullen ook gerichte controle-acties plaatsvinden.

Labels