Maandthema september: "Veilig naar school"

Veilig naar school

Dinsdag 1 september zwaaien de schoolpoorten opnieuw open. Duizenden scholieren, leerlingen en kleuters trekken die dag in onze politiezone weer naar school hetgeen een geweldige impact heeft op het straatbeeld in onze 3 gemeentes. Het verkeer wordt een stuk drukker en complexer, in het bijzonder tijdens ochtend- en avondspits en niet in het minst in de schoolomgevingen zelf. Daarenboven is de coronaproblematiek nog een extra factor waarmee rekening moet gehouden worden. In september staat ons verkeersthema opnieuw in het teken van dit schoolbegin. "Veilig naar school!"

Tijdens gans de maand september zal er extra aandacht zijn naar het schoolverkeer. We zullen sensibiliserend maar ook - indien nodig - repressief optreden. Ook snelheidscontroles zijn in functie hiervan gepland. Nadien blijven de vaste politietoezichtspunten op de schoolfietsroutes het kruispunt Tremelobaan/Fazantendreef te Keerbergen en de kruispunten Zoellaan/Lange Kant/Dennenweg te Haacht. Op deze drukke straten moeten honderden fietsers de weg oversteken.

Aan de schoolpoorten leveren gemachtigde opzichters lovenswaardig werk om de zachte weggebruikers bij te staan en alles in goede banen te leiden.

Wij wensen ieder van jullie alvast een succesvol en verkeersveilig schooljaar toe.