November is actiemaand fietsverlichting

De maand november luidt het maandthema verkeer van onze politiezone "Fietsverlichting". Wij sluiten hiermee tevens aan bij de provinciale gecoördineerde acties van de provincie Vlaams-Brabant onder de slogan "Fietslicht aan en gaan!".

Reeds van in 2003 legt onze politiezone tijdens de donkere periodes van het jaar het accent op preventieve en repressieve acties met het oog op een correct en wettelijk gebruik van de fietsverlichting. Onze zone was tevens pionier in het verwezenlijken en uitwerken van het protocol met het parket van het arrondissement Leuven over de handhavingswijze tegenover jeugdige fietsers, namelijk de -16-jarigen. Het jongeren-pv en de vervangende 'bestraffing' tot het verplicht volgen van een verkeersles voor deze groep van overtreders zijn daarvan het resultaat.

Voor de +16-jarigen wordt een standaard pv opgesteld en voor de +18-jarigen (als meerderjarigen) een onmiddellijke inning.

Onze politiemensen zullen tijdens deze maand extra aandacht hebben voor fietsers en er zullen tevens een aantal gerichte controleacties plaatsvinden.