Politie en senioren

Seniorenbeurs

Senioren hebben wellicht het gevoel dat ze meer kans maken om slachtoffer te worden van criminaliteit. Deze gevoelens kloppen echter niet met de werkelijkheid. Onze politiecijfers geven aan dat senioren juist minder vaak slachtoffer zijn van een misdrijf dan andere leeftijdsgroepen. Dit neemt niet weg dat men zich toch onveilig kan voelen en dat elke misdrijf ten aanzien van een senior er een te veel is.

In het kader van de seniorenmaand organiseert de Vlaamse Ouderenraad elke derde week van november een seniorenweek. Dit jaar pakte de ouderenadviesraad HOAR het grootser aan met en seniorenmaand. Op zaterdag 30 november gaat er afsluitend een seniorenbeurs door in GC Den Breughel te Haacht.

Om 15.00 uur zal de korpschef van onze politiezone een aantal belangrijke topics van de politie in verband met de veiligheid van senioren toelichten. Nadien is er ruimte voor een gezellige 'veiligheidsbabbel'.

Meer info: zaterdag 30/11/2019 tussen 10.00 uur en 16.00 uur | senioren@haacht.be | 016 26 94 35 | www.haacht.be/seniorenmaand