Veilig het spoor over

Onze politiezone voert tijdens de maand oktober weer actie aan de spooroverwegen!

Elk jaar sterven er mensen door spoorlopen of door het negeren van de rode knipperlichten op een overweg. Het trieste dodelijke ongeval van vorige maand in Nederland ligt nog vers in ons geheugen.

Vaak zijn mensen zich niet bewust van de gevaren; ze denken dat ze de trein te vlug af kunnen zijn of schatten de snelheid en de kracht ervan volkomen verkeerd in.

In het verleden voerden we reeds een veiligheidscampagne rond dit thema en waren er ook jaarlijks gerichte controles. Dit jaar is ons maandthema voor oktober "Veilig het spoor over".

In onze politiezone zijn er meerdere overwegen zowel in de gemeente Haacht als Boortmeerbeek. Vooral de spooroverweg aan Haacht-station blijft een zeer drukken en risicovolle overweg. Mensen willen er nog vlug hun trein halen en sommigen riskeren hun leven door nog snel het spoor over te lopen of negeren het rode knipperlicht om toch nog maar die spooroverweg achter zich te laten.

Wij zullen dan ook tijdens de komende maand meerdere controleacties houden aan de diverse spooroverwegen. Tevens zullen alle politie-inspecteurs extra aandachtig zijn in de omgeving van de overwegen.

Op de inbreuken staat zware boetes zowel voor spoorlopen als voor het negeren van het rode knipperlicht door een weggebruiker. een overtreder/spoorloper die voor de politierechter moet verschijnen riskeert een boet van 450 euro of meer.

Labels