1 DAG NIET

Gisteren vond - ook in de politiezone Pajottenland - de actie tegen diefstallen met braak "1 DAG NIET" plaats. Hieronder de resultaten.

Tijdens de dag hebben 5 politiemensen van de PZ Pajottenland, bijgestaan door 10 leerlingen van de politieschool PIVO, 1150 flyers met anti-diefstaltips deur aan deur uitgedeeld in de zes gemeenten van de politiezone.

Er werd aangebeld voor het afgeven van een flyer, om een kort gesprek te voeren met de bewoners voor het geven van diefstalpreventietips en het aanmoedigen van de meldingsbereidheid in geval van verdachte situaties. Bewoners die niet thuis waren kregen de flyer in de bus.

Tussen 15 en 23 uur werd ondertussen een controleactie uitgevoerd met 6 politiemensen van de PZ Pajottenland bijgestaan door 2 leerlingen van de politieschool.

Er werd intensief gepatrouilleerd en er werden statische wegcontroles uitgevoerd.

67 auto's werden gecontroleerd. Van de 15 personen die grondig werden gecontroleerd waren er drie gesignaleerd als op te sporen. Niemand bleef aangehouden.

Er werden een vijftal processen-verbaal opgesteld voor verkeerszaken, waarvan 1 voor alcoholintoxicatie aan het stuur. Die bestuurder zag zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.

Er werden gisteren geen diefstallen met braak vastgesteld in de PZ Pajottenland.

In de komende weken naar het eindejaar toe plant de PZ Pajottenland nog meerdere extra controleacties gericht naar diefstallen.

Er zal ook een verhoogde politieaanwezigheid zijn in de buurt van warenhuizen en winkels rond het sluitingsuur.

De politie vraagt nogmaals aan iedereen om alert te zijn voor verdachte situaties en deze onmiddellijk te melden via 101-112.