Nieuws

Ingevolge de maatregelen naar aanleiding van het corona-virus heeft de lokale Politie Pajottenland besloten haar openingsuren te wijzigen.  Deze gelden voorlopig van 16 maart 2020 tot en met 31 augustus 2020.

Verkoop van een voertuig Mercedes Sprinter

De Lokale Pajottenland heeft besloten om volgend voertuig te verkopen :

Mercedes Sprinter - Hoogwerker.

Op 24-06-2020 werd er in de politiezone Pajottenland een verkeersactie georganiseerd met de focus op het zwaar vervoer.

Hieronder de resultaten.

Wie kan gemachtigd opzichter worden?

  • Al wie minstens 18 jaar oud is: ouders, grootouders, leerkrachten, gepensioneerden,… kortom iedereen die over wat vrije tijd beschikt en zich vrijwillig wil inzetten voor de gemeenschap. Na een theoretische en praktische opleiding wordt de betrokkene door de burgemeester gemachtigd om kinderen, scholieren, gehandicapten of bejaarden in groep te laten oversteken.
  • Een gemachtigd opzichter is herkenbaar aan de driekleurenarmband die de naam van de gemeente draagt en het stopbordje op steel.

Veel horecaondernemingen hebben grote financiële problemen door de coronacrisis. Daarom is het juist nu voor criminelen interessant om in de horeca te investeren. De grote contante geldstromen die in de horeca normaal zijn, maken het mogelijk om geld wit te wassen en bijvoorbeeld drugshandel of illegaal gokken te faciliteren. Criminelen bieden ondernemers in nood een ‘reddingsplan’ met snel contant geld, wat aantrekkelijk lijkt, maar u loopt een groot risico als er vervolgens dit soort illegale activiteiten in uw zaak plaatsvinden.