Nieuws

#blijfinuwkot: Maatregelen COVID-19 (update 30.10.2020)

Er zijn strengere maatregelen afgekondigd die gelden over ons geheel grondgebied, deze vindt u hier.
Ook blijft het verplicht om in heel de provincie Vlaams-Brabant een mondmasker op zak te hebben.

Wij kunnen niet thuisblijven, u kan dat wel!

Indien u vragen heeft over het virus of over de maatregelen die van kracht zijn, kan u terecht op het telefoonnummer 0800 14 689 of www.info-coronavirus.be. Hiermee ontlast u alvast onze onthaalwerking. Bedankt voor uw begrip.

Onderaan kan u tips terugvinden om de verspreiding te voorkomen alsook een overzicht van de maatregelen terugvinden.

Onze werking zal er anders uitzien als gevolg van COVID-19. Onderstaande maatregelen die wij treffen, gelden alvast tot nader order. In geval van nood, belt u altijd 101.

Snelheidscontroles leiden tot verschillende ingetrokken rijbewijzen

Tijdens snelheidscontroles op de Veilinglaan te Wolvertem op 21 november werden er 314 voertuigen gecontroleerd. Op het stuk waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/u werden hoge snelheden geregistreerd. Zo reed maar liefst 44% van de gecontroleerde bestuurders te snel. Hierbij werden 2 rijbewijzen ingetrokken. De hoogste, gecorrigeerde snelheid was toen 87 km/u.

Afkondiging verbod op afsteken vuurwerk gehele provincie Vlaams-Brabant

De provincie kondigt een verbod op het afsteken van pyrotechnisch materiaal.

Burenbemiddeling is een manier om conflicten tussen buren aan te pakken. Burenbemiddeling vermijdt dat conflicten escaleren, of de politie of vrederechter moeten tussenkomen.

Vrijheidsberoving drie verdachten diefstal in woning.

Op 09/11/2020 hebben interventiemedewerkers van de PZ K-L-M, met bijstand van PZ Grimbergen, drie verdachten van hun vrijheid beroofd. De mannen van Oekraïense nationaliteit worden verdacht van een diefstal in een woning.