Nieuws

Van 1 juni 2019 tot en met 31 augustus 2019 geldt er een aangepaste uurregeling voor onze Politieposten.

Labelactie Lokale Politie K-L-M

Politiezone K-L-M organiseert van 24 augustus tot en met 1 september een fietslabel-actie waarbij alle inwoners van Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise gratis een fietslabel kunnen aanvragen. Deze actie kadert in het Zonaal veiligheidsplan van de politiezone om de fietsdiefstallen terug te dringen.

Vakantie, eindelijk, hier hebben we zo lang naar uitgekeken. Om te vermijden dat uw vakantievreugde geen wrange nasmaak krijgt, sommen wij voor u enkele vakantietips op.

Vakantie

Tijdens de nacht van donderdag 23 mei en vrijdag 24 mei deden we een BOB-actie doorheen de gemeenten van Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise. Deze actie kadert in het zonaal veiligheidsplan om het aantal dodelijke verkeersslachtoffers te verminderen.  

Je krijgt telefoon van iemand die zich voordoet als medewerker van de helpdesk van een computerfirma zoals Microsoft of Apple. Vaak spreekt deze persoon enkel Engels.  Deze oplichter probeert je te laten geloven dat er een veiligheidsprobleem is met je computer en stelt voor om je computer te beveiligen. Dit klopt echter niet. De oplichter vraagt je vervolgens om bepaalde dingen te doen: de computer op starten, naar een bepaalde website surfen, een applicatie te downloaden…

De oplichter kan op die manier toegang krijgen tot je computer. Hij of zij toont een paar foutboodschappen op je scherm om je te doen geloven dat er echt een probleem is. Om dit probleem op te lossen moet je eerst betalen.  Vervolgens zal hij of zij jouw bankgegevens proberen te verkrijgen en zal je vragen om een betaling te doen.