Nieuws

#blijfinuwkot: Maatregelen COVID-19

Wij kunnen niet thuisblijven, u kan dat wel!

Indien u vragen heeft over het virus of over de maatregelen die van kracht zijn, kan u terecht op het telefoonnummer 0800 14 689 of www.info-coronavirus.be. Hiermee ontlast u alvast onze onthaalwerking. Bedankt voor uw begrip.

Onderaan kan u tips terugvinden om de verspreiding te voorkomen alsook een overzicht van de maatregelen terugvinden.

Onze werking zal er anders uitzien als gevolg van COVID-19. Onderstaande maatregelen die wij treffen, gelden alvast tot nader order. In geval van nood, belt u altijd 101.

Controles op rijden onder invloed en gsm aan het stuur

In september controleren wij samen met andere politiediensten en parket in Vlaams-Brabant op rijden onder invloed en op afleiding aan het stuur. Hiermee wil de provincie samen met de lokale en federale politiediensten een vermindering van het aantal verkeersongevallen realiseren. Ook het parket werkt mee aan de controles en streeft ernaar om themazittingen gsm aan het stuur te houden.

Meer informatie is terug te vinden op de website van de provincie Vlaams-Brabant

 

We hebben de straten met mondmaskerplicht in Londerzeel, Meise en Wolvertem in kaart gebracht.

Politiediensten hebben de afgelopen maanden liefst 4.295 coronapv’s opgesteld in de 35 gemeenten van het arrondissement Halle-Vilvoorde. Bij bijna dertig procent van alles pv’s betaalden de overtreders al een minnelijke schikking. De rest van de dossiers komen de komende weken voor de bevoegde rechtbanken.

Veel mensen maken een wandeling met hun hond met dit mooie weer. Toch zijn er een aantal dingen waaraan je moet denken wanneer je met je hond gaat wandelen.