10 bestuurders in aanmerking intrekking rijbewijs

In het WE van 27-28/02 hielden wij snelheidscontroles op ons ganse grondgebied. De resultaten van de snelheidscontroles zelf werden reeds weerhouden in de eerder gepubliceerde maandtotalen maar we geven jullie toch graag iets meer details mee.

Foto politieauto

Er werden dat WE in totaal 814 voertuigen onderworpen aan een snelheidscontrole, waarvan 283 bestuurders (35%) te snel reden. Niet minder dan 10 bestuurders komen in aanmerking voor een intrekking van hun rijbewijs. 5 bestuurder werden uit het verkeer gehaald en dienden hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen af te geven.

Op de Plas in Gemeente Londerzeel, (bebouwde kom 50 km/u) werden op 1 uur tijd vijf bestuurders boven 90 km/u geregistreerd. 1 bestuurder haalde zelfs 105 km/u (dit op 1 uur controletijd). Deze bestuurder legde eveneens een positieve speekseltest af voor cannabis, cocaïne en amfetamines. Op vrijdag werd betrokkene eveneens tegen 102 Km/u gemeten op de Oudemansstraat in Gemeente Londerzeel (Zone 50). Hierbij komt hij eveneens in aanmerking voor een intrekking van zijn rijbewijs.

Verder werden bij controle op de Merchtemsesteenweg te Gemeente Meise (Wolvertem - zone 30) verschillende bestuurders beboet die snelheden boven 70 km/u en zelfs tot 81 km/u haalden.

Op de Brouwerijstraat in de Gemeente Londerzeel werd bijkomend een bestuurder aan een speekseltest onderworpen dewelke positief resulteerde op cannabis. Betrokkene zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Verder werd nog beboet op:

4X GSM

2X COVID

2X WET INSCHRIJVING

1X KEURING

1X KINDERZITJE

2X ONAANGEPASTE SNELHEID.

Er werden tijdens de actie - met behulp van ons mobiel ANPR systeem - tevens 4 voertuigen uit het verkeer gehaald dewelke geregeld “hits” genereerden op onze vaste ANPR-palen (2X niet verzekering, 1X alcoholslot, 1X verval/rijbewijs). Deze 4 voertuigen bleken na controle in orde te zijn.

Wij blijven ons inzetten voor meer veiligheid in het verkeer.

#samenzorgenvoorveiligheid