26 ingetrokken rijbewijzen in de maand november

In de maand november voerde onze verkeersdienst op 25 plaatsen snelheidscontroles uit. In totaal werden er 8933 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 2154 de snelheidslimiet niet respecteerden. In totaal werden er deze maand 26 rijbewijzen ingetrokken.

Skoda RS met mobiele ANPR

Controle blijkt helaas nog steeds nodig. Wij blijven ons daarom ook elke dag inzetten om de verkeersveiligheid in onze zone te verhogen.

In navolging van ons eerder persbericht naar aanleiding van de controles op de Veilinglaan te Meise werden er opnieuw controles gehouden in onze politiezone.

Resultaten snelheidscontrole 29/11 & 30/11

In totaal werden er 29/11 - op drie verschillende locaties -  839 voertuigen gecontroleerd. Hiervan kunnen 361 bestuurders (43%) een proces-verbaal verwachten. 9 bestuurders komen in aanmerking voor een intrekking van hun rijbewijs, waarvan er 4 onmiddellijk werden ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Op de Robbroekstraat te Londerzeel werden er zelfs 17 voertuigen boven de 100km/u geflitst.

Onze interceptieploeg heeft een vluchtend voertuig tegengehouden dewelke het flitstoestel tegen 134 km/u (Robbroekstraat) voorbij gereden was. Het rijbewijs van betrokkene werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen en het voertuig voor onbepaalde duur geïmmobiliseerd door het parket.

Ook werd er een bestuurder uit het verkeer gehaald dewelke voorbij het rode verkeerslicht gereden had  en werd een GSM’er achter het stuur beboet.

 

30 november werd er tijdens een snelheidscontrole 1 rijbewijs ingetrokken op de Kapellelaan in Meise. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u, waar je maar 50 km/u mag rijden. In totaal reed van de 339 gecontroleerde voertuigen, zo’n 24% te snel.