Alcoholcontrole 18/03/2023

In de nacht van 18 op 19 maart 2023 waren er doorheen heel Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en gemeente Meise controles op alcohol en drugs achter het stuur.

Alcoholcontrole 18/03/2023

Na de nachtelijke actie van 17/03 op 18/03 volgde een 2e nachtelijke actie, ditmaal van zaterdag 18 maart op zondag 19 maart. Tijdens deze controleactie werden er op ons grondgebied door de collega's van onze verkeersdienst 42 voertuigen aan een controle onderworpen. Dit resulteerde in volgende resultaten.

Maar liefst 7 personen bliezen POSITIEF. Bij 3 van deze bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Verder deden onze collega's nog volgende vaststellingen:

  • 4 bestuurders reden zonder geldige keuring.
  • 1 bestuurder reed aan onaangepaste snelheid
  • 1 persoon werd van de baan geplukt omdat de dimlichten van het voertuig niet werkten.
  • Verder werden er nog 3 fietsers beboet die reden zonder verlichting.

1 bestuurder, dewelke in aanmerking kwam voor de immobilisatie van zijn voertuig, nam de vlucht bij de controle door onze collega's. Het voertuig kon nagereden worden en werd verderop onderschept. Het voertuig werd geïmmobiliseerd en getakeld. 

Naast de 2 acties, op rijden onder invloed van alcohol en drugs achter het stuur, werd er in datzelfde het weekend van 17/ tem 19/03 ook op snelheid gecontroleerd. 790 voertuigen werden op hun snelheid gecontroleerd, hiervan respecteerden er 198 de snelheidslimiet niet. Vier bestuurders komen in aanmerking voor een intrekking van hun rijbewijs. 

#samenzorgenvoorveiligheid