Fietscontroleactie 30/11/2022

Op 30/11 organiseerde onze verkeersdienst opnieuw een controleactie in het kader van de Provinciale campagne "Fietslicht aan en gaan". 

Fietscontrole 30/11/2022

De komende maanden blijft het langer donker en valt de duisternis ’s avonds sneller in.

De provincie Vlaams-Brabant wil met de campagne "Fietslicht aan en gaan" de zichtbaarheid van jonge fietsers van 12-18 jaar op de openbare weg bevorderen.  Goed zichtbare fietsers zijn minder vaak betrokken in een verkeersongeval.

Hiertoe wordt gratis zichtbaarheidsmateriaal verdeeld naar de politiezones en naar leerlingen van secundair onderwijs van Vlaams-Brabant door de provincie Vlaams-Brabant.

Op 30/11 organiseerden wij een tweede controleactie op de Strombeek-Beverselaan (thv fietsostrade F28) in gemeente Meise. Hierbij werden 34 fietsers gecontroleerd. 3 fietsers reden zonder verlichting voor- of achteraan.

De schoolgaande fietsers die in orde waren, kregen van onze collega's een set spaakreflectoren als beloning. De fietsers die niet in orde waren, werden voorzien van een fietslampje zodoende dat ze alsnog op een veilige manier konden verder rijden.

Er werd een brief gestuurd naar de ouders met de mededeling dat de fietsverlichting van hun kind niet in orde was.

De meerderjarige fietsers, dewelke niet in orde waren, kregen een boete.

#samenzorgenvoorveiligheid #fietslichtaanengaan