Persmededeling "weekend zonder alcohol"

Lokale en federale politie houden een actie “Weekend zonder alcohol” in het arrondissement Halle-Vilvoorde

De lokale en federale politie hebben op tijdens het weekend vrijdag 8 juni tot en met maandag 11 juni 2018 een grootschalige actie gehouden in het arrondissement Halle-Vilvoorde. De actie kaderde enerzijds in het actieweekend “Weekend zonder Alcohol” en anderzijds in de strijd tegen woninginbraken. Er zijn in het totaal 1246 voertuigen en 1573 personen grondig gecontroleerd.

Resultaten

Het actieweekend heeft plaatsgevonden tussen vrijdag 08 juni 2018 18:00 uur tot en met maandag 11 juni 06:00 uur. Er werden in totaal 1246 voertuigen en 1576 personen gecontroleerd, alsook 6159 voertuigen via mobiele ANPR. Hiervan waren 15 personen en 23 voertuigen geseind.

27 bestuurders een positieve ademtest af en maar liefst 1547 bestuurders gaven wél het goede voorbeeld en bliezen negatief! 2 personen reden onder invloed van drugs. Slechts 1 rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15d wegens het sturen onder invloed van alcohol. Verder werden tijdens de actie een aantal hoeveelheden drugs gevonden (20 gr cannabis, 2 gr Hasj, 55 gr speed en 1,5 gr marihuana). Verder werden er 6 illegalen aangetroffen en bestuurlijk aangehouden. Tevens werden er gestolen kentekenplaten gevonden, vals pools rijbewijs, valse documenten. Ook werden er 47 andere inbreuken vastgesteld zoals : verkeerd parkeren, het niet dragen van de gordel, het GSM gebruik achter het stuur, niet ingeschreven voertuigen en onverantwoord rijden.

Grote inspanningen geïntegreerde politie binnen Halle-Vilvoorde

Aan de actie namen 12 lokale politiediensten van het arrondissement Halle-Vilvoorde deel, alsook de Luchtvaartpolitie van de nationale luchthaven Zaventem. De actie werd gecoördineerd vanuit het Communicatie- en informatiecentrum te Leuven. Ter ondersteuning van de arrondissementele actie zette de federale politie bijkomende middelen en personeel in zoals personeel van het Communicatie- en informatiecentrum Vlaams-Brabant (CIC) en de Coördinatie- en Steundirectie (CSD).

In totaal werden 115 personeelsleden van de lokale politie ingezet, verspreid over het arrondissement.