Resultaten BOB-actie 23-24/05/2019

Tijdens de nacht van donderdag 23 mei en vrijdag 24 mei deden we een BOB-actie doorheen de gemeenten van Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise. Deze actie kadert in het zonaal veiligheidsplan om het aantal dodelijke verkeersslachtoffers te verminderen.  

Bekeken over zowel de nacht van donderdag 23 mei en vrijdag 24 mei werden zo’n 400 bestuurders gecontroleerd of ze niet teveel gedronken hadden. Ook boorddocumenten en andere wetmatigheden zoals het dragen van de gordel werden gecontroleerd.

Van alle gecontroleerde bestuurders, hadden 20 bestuurders meer gedronken dan wettelijk toegestaan. 6 bestuurders hiervan zijn hun rijbewijs kwijt voor 15 dagen. 3 bestuurders zaten gewoonweg dronken achter het stuur. Een bestuurder die onder invloed van drugs werd tegengehouden, had zelfs geen rijbewijs. De rechtbank zal zich uitspreken over de strafmaat.

Daarnaast zijn er nog tal van andere overtredingen vastgesteld.  Deze gaan van het negeren van een roodlicht tot keuringen die vervallen zijn, alsook het niet-dragen van beschermende motokledij en het niet-dragen van de gordel.

Wij blijven ons elke dag inzetten om de veiligheid binnen de 3 gemeenten te verbeteren. Door verkeerscontroles uit te voeren hopen wij niet alleen mensen te sensibiliseren over verkeersveiligheid maar willen we ook de wegen effectief veiliger maken voor alle weggebruikers.