Resultaten speedmarathon 03/04/2019 Politiezone K-L-M

Politiezone K-L-M nam samen met de Federale Wegpolitie en 131 andere Politiezones deel aan de Europese speedmarathon van 3 april.

Tijdens deze actie werden in de gemeenten Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise 3869 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. Ondanks de aankondigingen in de media, reden toch nog 693 bestuurders te snel. Dit komt neer op 18% van de bestuurders. Van vijf bestuurders werd het rijbewijs zelfs ingetrokken. De hoogst gemeten snelheid was op de Merchtemsesteenweg in Meise waar een gecorrigeerde snelheid van 112 km/u werd opgemeten, waar je maximaal 70 km/u mag rijden.

Te hoge snelheid speelt in 1 op 3 ongevallen een bepalende rol in een ongeval, vaak is ze zelfs de oorzaak hiervan. Hoe sneller een bestuurder rijdt, hoe hoger de kans op een ongeval en hoe groter de ernst van dit ongeval zal zijn. Dit soort acties heeft dan ook als doel om het gedrag van hardleerse bestuurders te veranderen. De Federale Politie en de Lokale Politie blijven zich inzetten om verkeersveiligheid te verhogen.