Snelheidscontroles leiden tot verschillende ingetrokken rijbewijzen

Tijdens snelheidscontroles op de Veilinglaan te Wolvertem op 21 november werden er 314 voertuigen gecontroleerd. Op het stuk waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/u werden hoge snelheden geregistreerd. Zo reed maar liefst 44% van de gecontroleerde bestuurders te snel. Hierbij werden 2 rijbewijzen ingetrokken. De hoogste, gecorrigeerde snelheid was toen 87 km/u.

Dit terwijl er tijdens snelheidscontroles op de Veilinglaan te Wolvertem op 12 november zo’n 633 voertuigen werden gecontroleerd. Toen mochten op minder dan een uur tijd 5 bestuurders hun rijbewijs inleveren. De hoogst gemeten, gecorrigeerde snelheid was 116 km/u. Toen reed in totaal zo’n 26% van de bestuurders te snel.

Ook op andere plaatsen in onze politiezone werden er controles gehouden. De Kapellelaan in Meise kreeg bezoek van een aantal hardrijders. Hier reed zo’n 41% van de bestuurders te snel. 1 bestuurder moest het rijbewijs inleveren. Van alle gecontroleerde bestuurders reed op de Heerbaan in Londerzeel en de Meiselaan in Kapelle-op-den-Bos 38% te snel. Op de Meiselaan werden wel 2 rijbewijzen ingetrokken. De Merchtemsesteenweg zag 26% van de bestuurders te snel voorbijrijden. Op de Hombeekseweg in Kapelle-op-den-Bos reed 25% van de gecontroleerde bestuurders te snel. 3 bestuurders moesten hier hun rijbewijs inleveren.
In totaal werden er afgelopen weekend 8 rijbewijzen ingetrokken.

De politiezone K-L-M blijft zich elke dag inzetten voor meer verkeersveiligheid door op verschillende plaatsen snelheidscontroles, alsook andere controles uit te voeren.