Zeven huiszoekingen in Grimbergen, Londerzeel en Meise.

Wij deden in de ochtend van zondag 9 februari 2020 een grote gerechtelijke actie, na weken van recherchewerk, in samenwerking met de onderzoeksrechter en het Parket Halle-Vilvoorde. Een 25-tal agenten hebben, met bijstand van 2 drugshonden van de federale politie, 7 simultane huiszoekingen uitgevoerd in Londerzeel, Meise en Grimbergen.

Er werd een hoeveelheid drugs waaronder cannabis, hasj en XTC aangetroffen evenals een aanzienlijke geldsom. Bijkomend troffen de politie een gasfles met lachgas, een luchtdrukpistool en een gestolen gsm-toestel aan. Er zijn 8 jongeren opgepakt waaronder minder - en meerderjarigen. Zij waren allen betrokken bij de verkoop van drugs. Daarnaast waren een aantal van hen ook betrokken bij de overlast die onlangs veroorzaakt werd zowel in het centrum van Meise als Londerzeel. Gezien veiligheid niet alleen belangrijk is voor bevolking en politie maar ook voor het gerecht, is het parket mee op het terrein gegaan ter ondersteuning.

Twee meerderjarige verdachten worden voorgeleid bij de Onderzoeksrechter en de minderjarigen dienen te verschijnen voor de Jeugdrechter.