Aangifte doen?

Ben je slachtoffer van een misdrijf? Werd je wagen beschadigd? Was je betrokken in een verkeersongeval met gewonden? Je portefeuille gestolen of kwijt? Aarzel dan niet om aangifte te doen bij de politie. Alleen dan kan een onderzoek gestart worden.

Er zijn drie manieren waarop je aangifte kan doen:

  1. Op een commissariaat na afspraak;
  2. Online politieloket, voor bepaalde feiten kan je aangifte doen via het online politieloket;
  3. Ter plaatse, bij dringende interventies of misdrijven waarbij vaststellingen nodig zijn komt de politie ter plaatse.

Aangiftes via de telefoon, e-mail of sociale media zijn niet mogelijk.

Niet-dringende meldingen zoals geluidsoverlast, defecte verkeerslichten, … kunnen wel telefonisch gemeld worden via 0800 90 333.

Op een commissariaat na afspraak

In het hoofdcommissariaat van Londerzeel kan je na afspraak terecht om aangifte te doen of een klacht neer te leggen. Hier kan je eveneens de nodige documenten bekomen in geval van verlies of diefstal van officiële documenten (identiteitskaart, rijbewijs, …).

Na afspraak kan je tijdens de openingsuren ook terecht in een wijkcommissariaat bij jou in de buurt:

Bekijk zeker de benodigdheden om een aangifte te doen via deze link

Knop afspraak maken

Online politieloket

Opgelet: Gelieve, voordat u een aangifte doet via “Police-On-Web, eerst ons onthaal te contacteren om na te gaan of er van uw klacht een effectieve aangifte dient te gebeuren of niet. 

Police-on-web is het online politieloket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar is via www.police-on-web.be, je kan er terecht voor aangifte van bepaalde feiten, het aanvragen van een vakantietoezicht of het aanmelden van je alarmsysteem.

Ter plaatse

In nood, bij dringende interventies (verkeersongevallen met gewonden) of bij feiten waarbij vaststellingen noodzakelijk zijn (inbraak, winkeldiefstal met camerabeelden) of waarbij de daders nog aanwezig zijn, komt de politie ter plaatse.

Bel 101 of 0800 90 333

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie K-L-M via het contactformulier of telefonisch via 0800 90 333.