Hoeveel mag ik drinken?

Of het nu gaat om bier, wijn, aperitief of whisky, een normale consumptie (= een standaardglas) bevat ongeveer 10g pure alcohol. Na één glas heeft een man van 75kg ongeveer 0.2 promille in zijn bloed, bij een vrouw van 60kg is dit ongeveer 0.3 promille! Met andere woorden kom je na twee à drie glazen in de ‘risicozone’ boven 0.5 promille.

Je alcoholgehalte hangt af van je geslacht, de snelheid waarmee je drinkt, je lengte, gewicht, wat je gegeten hebt,... het is daarom vrijwel onmogelijk de alcoholconcentratie te bepalen door gewoon het aantal gedronken glazen op te tellen. "Wondermiddeltjes" om de alcohol sneller af te breken, ze bestaan gewoon niet ! Best is dus helemaal niet te drinken als je moet rijden. Wil je toch drinken? Rij dan niet en vertrouw op een BOB.

De alcoholcalculator kan u helpen bij het inschatten van het alcoholgehalte in jouw bloed na het drinken van alcohol. LET OP: de alcoholcalculator geeft enkel een schatting! Met sommige factoren wordt geen rekening gehouden, zoals: individuele verschillen op gebied van stofwisseling en leverwerking, medicatiegebruik, hoeveelheid voedsel in de maag, enz... Bij een politiecontrole zal de ademtest, of desgevallend de bloedproef, ALTIJD doorslaggevend zijn!

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Vlaamse Ardennen via het contactformulier of telefonisch via 055 33 88 88.