Nieuws

Let op voor vriendschapsfraude!

Bij vriendschapsfraude gaat de oplichter op zoek naar een slachtoffer via Facebook, een datingsite, Whats App enz. Er wordt gedurende maanden een band opgebouwd met het slachtoffer om zodoende het vertrouwen te winnen en een soort van virtuele relatie op te bouwen. Er worden zelfs foto’s gestuurd om alles zo realistisch mogelijk te maken. Dit zijn foto’s die van het openbaar internet worden gehaald. Op gegeven ogenblik komt de “vriend” in problemen en vraagt hij/zij geld. Het slachtoffer wil helpen en maakt geld over. Dit is een georganiseerde oplichtingsvorm waarbij grote bedragen buit worden gemaakt.

Voorzichtigheid is dus absoluut geboden online. Laat geen misbruik van je maken! 

04/04 = Wereld Zwerfdierendag

Op deze Wereld Zwerfdierendag willen wij aandacht vragen voor alle honden en katten en hun baasjes oproepen om hun dier te laten chippen én registreren. Daarmee kan het worden voorkomen dat ze zwerfdieren worden.

Het komt vaak voor dat dieren weglopen en dat de eigenaar niet weet dat het dier is gaan zwerven, ergens in een huis is opgenomen, in een asiel zit of overleden is. Katten kunnen ook verdwalen als ze op vlucht slaan voor iets of mensen nemen ze in huis omdat ze denken dat het een zwerfdier is. Dat geldt niet alleen voor honden en katten, maar ook voor bijvoorbeeld konijnen die uit uw tuin ontsnappen of papegaaien die wegvliegen. Voorkom dat jouw huisdier een zwerfdier wordt! Chip en registreer.

31/03 = Wereld Back-up Dag

Het is vandaag ‘Wereld Back-up Dag’. Een mooi moment om eens te checken of jouw bestanden veilig zijn opgeslagen, want dat is geen overbodige luxe…

De verschillende manieren waarop bestanden verloren raken is enorm, denk alleen al aan harde schijven die crashen, laptops die gestolen worden, een virus of ransomware die de bestanden beschadigt dan wel ontoegankelijk maakt. De noodzaak voor een back-up wordt door veel mensen wel gezien.

Op maandag 15 maart zijn de nutswerken aan de zuidzijde van de Brakelsesteenweg hervat. Deze werken zullen ongeveer 3 weken duren. Tijdens deze werken blijft het verkeer staduitwaarts, dat is het verkeer komende van 'den Dollar' richting Brakel, mogelijk. Het verkeer richting Ninove-centrum volgt een omleiding. Lees meer:https://wegenenverkeer.be/…/vernieuwing-brak…/actuele-hinder

Alerte handelaar zorgt voor arrestaties inzake wisseltruc

Op dinsdag 09 maart kregen wij melding van verdachte handelingen in de Brusselstraat te Ninove.
Bij een lokale opticien werd door een rondtrekkende dadergroep gepoogd om “de wisseltruc” toe te passen. 
Wij stuurden hierop meteen een BIN-bericht uit omstreeks 15.00 uur.
De daders zijn door de alertheid van de winkelier niet in hun opzet geslaagd.