Afwezigheidstoezicht aanvragen

Je plant een vakantie in binnen- of buitenland of je bent gewoon een langere periode van huis weg? Zorg er dan voor dat je woning geen makkelijke prooi is voor inbrekers.

Er zijn tal van eenvoudige preventiemaatregelen die je zelf kan nemen, maar ook de politie kan tijdens jouw afwezigheid een oogje in het zeil houden. Deze service is bovendien geheel gratis.

Hoe afwezigheidstoezicht aanvragen?

Opgelet: vraag je afwezigheidstoezicht minstens 7 dagen voor vertrek aan. Vermeld in je aanvraag natuurlijk steeds de duur van je afwezigheid, maar ook een contactpersoon. Hoe meer gegevens je invult op de webapplicatie, hoe beter en gerichter de politie controle kan uitvoeren.

Tijdens je afwezigheid komt de politie regelmatig een kijkje nemen aan jouw woning. Dat gebeurt zowel overdag als 's nachts. Wanneer problemen of onregelmatigheden worden vastgesteld, verwittigt de politie één van de contactpersonen die je hebt opgegeven.

Wordt er niets vreemds vastgesteld, dan krijg je na je afwezigheid een mailtje van onze diensten met een overzicht van de tijdstippen dat de patrouilles zijn langsgekomen. Belangrijk is dan wel dat je een e-mailadres vermeldt in je aanvraag.

Hou er rekening mee dat het voor de politie niet haalbaar is om voor langere periodes vakantietoezicht te houden. De maximumperiode is 1 maand per aanvraag. En maximum 2 maanden per jaar, al uw aanvragen voor 1 jaar opgeteld. Indien je dus langer op reis bent, dien je zelf maatregelen te treffen. 

Komt er iets tussen en vertrek je toch niet op reis, maar je hebt het afwezigheidstoezicht al aangevraagd? Of je keert vroeger terug dan gepland? Laat het ons onmiddellijk weten! Zo moeten de patrouilles niet nodeloos langs komen.

Brochure 'Check-list vertrek'

Je wilt natuurlijk zorgeloos op vakantie kunnen vertrekken. Dat houdt in dat alles in je koffer moet zitten. Maar ook dat je je woning zo veilig mogelijk achterlaat.

Om er zeker van te zijn dat je de belangrijkste zaken gecontroleerd hebt, kan je de onderstaande "Checklist Vakantie" raadplegen.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Het Houtsche via het contactformulier of telefonisch via 050 82 08 00.