Bestuurder gearresteerd na ongeval met vluchtmisdrijf

Op de Hasseltweg gebeurde donderdagvoormiddag een kop-staartaanrijding tussen twee auto’s. De aanrijdende bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. Een getuige die de bestuurder probeerde tegen te houden, raakte gewond. De man werd later gearresteerd.

Portier V60

Donderdagvoormiddag rond 11u30 vond op de Hasseltweg een kop-staartaanrijding plaats tussen twee voertuigen. De aangereden bestuurster, een 31-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren, raakte door het ongeval lichtgewond. De aanrijdende bestuurder, een man van 71 jaar uit Zonhoven, dreigde bij een korte discussie met pepperspray en probeerde weg te rijden. Een 26-jarige getuige uit Houthalen-Helchteren trachtte de bestuurder tegen te houden, maar werd aangereden en raakte gewond. De bestuurder slaagde erin weg te vluchten.

Politie CARMA kon de verdachte identificeren. Politie LRH trof de Zonhovenaar aan in zijn woning aan en bracht hem over naar het commissariaat in Genk. De politie stelde PV’s op voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen, bedreigingen en het dragen van een verboden wapen. De man mocht na verhoor en de nodige aanzeggingen het commissariaat verlaten maar zal zich later nog voor de rechtbank moeten verantwoorden. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.