Bocholt/Houthalen-Helchteren/Kinrooi – Resultaten actie Hazeldonk

Afgelopen vrijdag (1/12) organiseerde Politie CARMA een controleactie gericht op drugs. Op verschillende locaties in Bocholt, Kinrooi en Houthalen-Helchteren werden 28 voertuigen en 41 personen aan een grondige controle onderworpen.

In beslag genomen voorwerpen

Bij de controle van een voertuig in Houthalen-Helchteren werd een grote hoeveelheid cash geld en verdovende middelen aangetroffen.

De politie ging over tot een huiszoeking bij de betrokken bestuurder in een woning in Zonhoven. Hier trof men opnieuw verdovende middelen, verboden wapens en zilveren munten aan. De verdachte, een 22-jarige man uit Zonhoven, werd ter plaatse gearresteerd. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besloot hem aan te houden. De aangetroffen voorwerpen werden in beslag genomen.

Twee bestuurders reden onder invloed van drugs. Zij leverden hun rijbewijs onmiddellijk in voor 15 dagen. Zeven personen hadden een hoeveelheid drugs op zak. Daarnaast stelde de politie nog vijf verkeersinbreuken vast voor o.a. technische vereisten, verlichting, gordeldracht, rijbewijs en het correct gebruik van het kinderzitje.