Diefstal met geweld in Genk

Vrijdagnacht vond in een woning op de Pastoor Raeymaekersstraat in Genk een diefstal met geweld plaats. Twee mannen raakten gewond. Een dag later werden in Diepenbeek twee verdachten gearresteerd.

In de nacht van vrijdag op zaterdag vond een diefstal met geweld plaats in een woning op de Pastoor Raeymaekersstraat. Meteen nadat de 36-jarige bewoner en een 24-jarige man uit Lanaken thuis kwamen, drongen twee onbekende mannen de woning binnen. Cash geld en de twee gsm’s van de twee mannen werden gestolen. Een gouden ketting werd ook van de hals van een slachtoffer gerukt. Beide mannen raakten tijdens de diefstal met geweld gewond. De verdachten namen hierna te voet de vlucht. Politie CARMA kwam ter plaatse.

Na onderzoek kon de politie zaterdag in Diepenbeek twee mannen arresteren. Een 24-jarige man uit Theux en een 26-jarige illegale man uit Marokko werden gearresteerd. Ze werden voor verhoor overgebracht naar het politiecommissariaat. Het duo werd zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, deze besloot om beide mannen aan te houden.