Drugslabo en ontmantelde cannabisplantage ontdekt in Kinrooi

In een woning in het Ruttenstraatje in Kinrooi vond Politie CARMA maandagochtend een ontmantelde cannabisplantage. In de tuin achter de woning stond een vrachtwagen met restanten van een drugslabo. Drie personen zijn intussen aangehouden. 

Vrachtwagen met materialen drugslabo

Politie CARMA voerde maandag omstreeks 7u een huiszoeking uit in een woning in het Ruttenstraatje. De huiszoeking gebeurde in het kader van een lopend onderzoek naar de teelt van drugs. In de woning vond de politie een groot aantal materialen voor het inrichten van een cannabisplantage. In een kweektent op zolder waren nog een 60-tal cannabisplanten aanwezig. Doorheen de hele woning lagen gebruikte plantagematerialen zoals teelaarde, lampen, lege potten, watertonnen, transformatoren enz.

Buiten op het perceel trof de politie een vrachtwagen aan met daarin hardware voor een drugslabo, en ook vaten met chemicaliën voor de productie van synthetische drugs. De vrachtwagen, enkele gsm’s, een laptop en een illegaal wapen werden in beslag genomen.

In een schuur aan de woning werd meteen een 43-jarige man uit Kinrooi gearresteerd. Tijdens de huiszoeking kwamen nog drie personen ter plaatse toe. Het gaat om een 27-jarige vrouw uit Kinrooi en twee twintigers uit Nederland. Ook zij werden ter plaatse gearresteerd. Dinsdagochtend werd een vijfde verdachte gearresteerd, een 53-jarige man uit Oudsbergen. Het vijftal werd dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besloot de Nederlanders en de man uit Kinrooi aan te houden. De vrouw en de man uit Oudsbergen mochten na verhoor beschikken. 

De brandweer voerde metingen uit omwille van de hevige chemische geur die op het terrein en rond de vrachtwagen hing. De opruiming van de goederen gebeurde door de Civiele Bescherming. Een milieuambtenaar van de gemeente Kinrooi kwam ter plaatse om vaststellingen te doen van de vervuilde bodem. Politie CARMA en de federale politie Limburg voeren verder onderzoek.