Genk/Bree - Politie CARMA informeert collega's over de overgang naar het pensioen

Op 27 oktober organiseerde Politie CARMA haar jaarlijkse 'Medioren Conference', een informatief evenement dat is ontworpen om collega's die binnenkort met pensioen gaan, voor te bereiden op deze belangrijke levensfase. De tweede editie van de conferentie volgt op het succes van vorig jaar en had als doel onze personeelsleden met nuttige tips en tricks aan een nieuw hoofdstuk te laten beginnen.

medioren conference 2023

Het pensioen markeert een belangrijke mijlpaal in het leven van politiecollega's. Voor velen betekent het een nieuw hoofdstuk met minder professionele verplichtingen en meer vrije tijd. Tijdens de tweede editie van deze 'Medioren Conference' informeerden diverse sprekers de aanstaande gepensioneerden over relevante onderwerpen die verband houden met deze overgang. "We vinden het belangrijk om steeds aandacht te hebben voor het welbevinden van onze werknemers. Dit initiatief kadert dan ook in ons steeds groeiend welzijnsbeleid binnen CARMA," aldus welzijnsconsulent Elke Evers.

Collega's volgden sessies over pensioensparen, verzekeringen en ouderencoaching. Een notaris kwam praten over de verschillende mogelijkheden omtrent erfenissen en schenkingen. Bovendien was er ook een pensioencoach die waardevolle tips deelde over hoe men als gepensioneerde actief en sociaal betrokken kan blijven om te voorkomen dat men in een zwart gat belandt.

Korpschef van Politiezone CARMA, HCP Geert Verheyen benadrukt het belang van menselijk contact en de uitdagingen die het pensioen met zich meebrengt. "Het pensioen is een mijlpaal die we zo met veel zorg en aandacht moeten benaderen. Deze medioren conference is onze manier om onze gewaardeerde collega's te ondersteunen bij deze overgang. Samen met externe partners hopen we een soepele overgang te creëren naar dat welverdiend pensioen."

De eerste editie in 2022 werd zeer positief ontvangen door de collega's. Een gepensioneerd collega vertelt: "Ik ben blij dat de zone meedacht over mijn pensioen. Vooral de juridische informatie vond ik interessant. Het is belangrijk om goed geïnformeerd en voorbereid te zijn over je pensioen. Dankzij de tips die ik vorig jaar kreeg, ben ik ook nog steeds actief in de samenleving. Momenteel ben ik betrokken bij twee lokale verenigingen, en dat doe ik met veel plezier."