Internationaal geseinde man gearresteerd tijdens verkeersactie in Bocholt en Kinrooi

Tijdens een verkeerscontrole in Bocholt werd maandag een 41-jarige man uit Nederland gearresteerd. De man bleek internationaal geseind te staan.

Maandag voerde Politie CARMA op vier locaties in Bocholt en Kinrooi verkeerscontroles uit. In het totaal werden 1.035 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. 77 bestuurders reden te snel en kunnen zich aan een verkeersboete verwachten. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/u waar 70 km/u toegelaten is.

Tijdens de controle in de Fabriekstraat in Bocholt kon een bestuurder geen identiteitskaart en rijbewijs voorleggen. Na verder onderzoek bleek de 41-jarige man uit Nederland internationaal geseind te staan nadat hij in Nederland een controle ontvluchtte en zijn voertuig met drugs erin achterliet. Hij werd dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Deze besloot om de man aan te houden ter afwachting van zijn overlevering aan Nederland.

Een bestuurder reed onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken. Een andere bestuurder kon geen geldig rijbewijs voorleggen, zijn voertuig werd getakeld. Verder stelde Politie CARMA nog een 18-tal verkeersovertredingen vast, vooral voor het niet dragen van een verkeersgordel en vervallen keuring.