Kinrooi/Genk - Politie CARMA rolt drie cannabisplantages op

Politie CARMA trof dinsdag drie cannabisplantages aan. Eén daarvan bevond zich in Kinrooi, de twee andere in Genk. In totaal werden vier verdachten gearresteerd.

stockfoto

Op dinsdag 6 juni viel Politie CARMA binnen in een woning in de Rondstraat in Kinrooi. De politie trof er vier professionele kweekruimtes en een technische ruimte aan. In totaal was er capaciteit voor ongeveer 1500 cannabisplanten. De planten werden recent geoogst. Om de installatie van elektriciteit en water te voorzien werd gebruik gemaakt van illegale aftakkingen. De eigenaar van de woning, een 76-jarige man uit Kinrooi, werd ter plaatse gearresteerd en later voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besloot om hem aan te houden. Ook de zoon des huizes, een 50-jarige man uit Kinrooi, werd gearresteerd.

Later op de dag werden er nog twee cannabisplantages ontdekt in Genk. Bij een eerste huiszoeking in een woning werden restanten van een recente cannabisplantage gevonden met een capaciteit van rond de 750 cannabisplanten. Verder werd er nog heel wat materiaal voor de uitbouw van een cannabisplantage gevonden.  

Politie CARMA voerde ook in een woning op de André Dumontlaan een huiszoeking uit. Hier trof men een cannabisplantage, twee kweekruimtes en een technische kamer  aan op zolder. Goed voor een capaciteit van ongeveer 500 cannabisplanten. Ook hier werd gebruik gemaakt van illegale aftakkingen voor water en elektriciteit. Een 47-jarige man en een 44-jarige vrouw, beiden uit Genk, werden gearresteerd. De man zal voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Twee voertuigen werden getakeld en er werd geld in beslag genomen.

Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse in Kinrooi en in de woning op de André Dumontlaan en voerde een sporenonderzoek uit. De installaties werden ontmanteld en vernietigd door de Civiele Bescherming. Politie CARMA voert verder onderzoek.