Nederlandse politie vraagt aandacht voor oude verdwijningszaak Riet Smit-De Vries

Op vraag van de Politie Eenheid Limburg uit Nederland brengen we onderstaand opsporingsbericht uit een oude verdwijningszaak opnieuw onder de aandacht.  De vermiste Riet Smit – De Vries had een relatie met een man die in Genk woonde en later verhuisde naar Hasselt. Het is mogelijk dat haar in België iets is overkomen.

Riet De Vries-Smit

Vermist
Op 20 mei 1982 rond 14 uur vertrok de toen 43-jarige Riet Smit-De Vries, vanuit haar woning aan de Plutostraat 9 in Geleen (Nederlands Limburg), te voet naar het treinstation Geleen-Lutterade. Tegen haar man en kinderen vertelde ze dat ze een lang weekend naar haar zus Greet in Nieuwegein zou gaan. Daar is ze echter nooit aangekomen en haar zus bleek niets van haar komst te weten. Toen Riet op 24 mei 1982 nog steeds niet terug thuis in Geleen was, begon de familie zich zorgen te maken en werd er aangifte van vermissing gedaan, bij de politie in Geleen.

België
Tot op heden is er nooit meer iets van Riet of de omstandigheden waaronder ze is verdwenen, vernomen. Riet had in die tijd een relatie met een getrouwde man, die ten tijde van de vermissing in Genk woonde. Kort na de vermissing is deze man verhuisd naar een woning in Hasselt. Deze man dreigde Riet iets aan te doen, mocht ze de relatie beëindigen. Het is daarom goed mogelijk dat Riet met de man mee naar België is gegaan en dat haar daar iets is overkomen.

Beschrijving
Riet De Vries, echtgenote van Smit, is geboren op 28 maart 1939 in Soerabaja Indonesië. Ze was ongeveer 1.67 meter lang en had een mager/tenger postuur. Ze had blond lang haar, dat ze opgestoken droeg. Verder had ze een lichte huid met sproeten. Riet werkte soms in de bediening en de keuken van een horecagelegenheid in het centrum van Geleen.

Contact
Weet jij wat er met Riet Smit-De Vries gebeurd is of waar zij op 20 mei 1982 naar toe is vertrokken, meld je dan bij de politie in Nederland op het nummer: 0031-615024143 of bij je lokale politie. Je kan ook mailen met de Nederlandse politie via het email-adres: vermiste-personen.limburg@politie.nl