Rellen voorafgaand voetbalmatch KRC Genk - Fiorentina

Voor de match KRC Genk - Fiorentina vonden donderdagavond op de Hoevenzavellaan rellen plaats. Maar liefst 140 personen werden bestuurlijk gearresteerd. 

 

stockfoto carma

Voorafgaand aan de Conferece League-wedstrijd tussen KRC Genk en Fiorentina deed er zich een incident voor aan een café op de Hoevenzavellaan. Dit café staat bekend als een ontmoetingsplaats waar sfeergroepen van KRC Genk voor een wedstrijd samenkomen. Nog voor onduidelijke redenen stopten beide supportersbussen van het Italiaanse Fiorentina voor het café, wat leidde tot een confrontatie waarbij enkele personen gewond raakten. Aangezien de supportersbussen van Fiorentina door de politie geëscorteerd werden, kon de politie snel en adequaat ingrijpen. Nadat de supporters weer in de bus waren gedreven, konden zij hun reis vervolgen richting de Cegeka Arena.

Politie CARMA reageerde ter plaatse aan het stadion snel en doeltreffend en besloot om maar liefst 140 supporters van Fiorentina bestuurlijk te arresteren. Deze supporters werden de toegang tot de wedstrijd ontzegd. Na het laatste fluitsignaal verlieten fans het stadion in een rustige en ordelijke sfeer. De politie is de hele avond in de weer om ervoor te zorgen dat iedereen veilig terug naar huis kan terugkeren. Daarnaast neemt de politie maatregelen om nieuwe confrontaties zo veel als mogelijk te vermijden.

De veiligheid en het welzijn van supporters, spelers, staf en omwonenden hebben altijd de hoogste prioriteit. Politie CARMA zette zelf een groot aantal manschappen in en kreeg ook versterking van andere politiediensten. De politie kon opnieuw rekenen op een goede samenwerking met de club en de andere veiligheidsdiensten zodat de voetbalwedstrijd in een veilige omgeving kon plaatsvinden.