Resultaten verkeersactie Oudsbergen en Genk

Zaterdagavond organiseerde Politie CARMA tussen 18u00 en 00u15 een verkeersactie op verschillende locaties in Oudsbergen en Genk. 237 bestuurders legde een alcoholtest af, vier hiervan waren positief.

Stock foto verkeerscontrole

Een van de bestuurders die positief blies, moest meteen zijn rijbewijs inleveren voor 15 dagen, twee bestuurders waren hun rijbewijs drie uur kwijt en een bestuurder zes uur. Een andere bestuurder werd betrapt op rijden tijdens zijn rijverbod en hij was bovendien onder invloed van drugs. Op bevel van het parket werd zijn voertuig geïmmobiliseerd. Een andere bestuurder die reed onder invloed van drugs moest zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren. Er werd nog een tweede auto geïmmobiliseerd op bevel van het parket, omdat de bestuurder geen rijbewijs had en zijn auto was niet gekeurd.

Politie CARMA stelde ook nog acht pv’s op voor niet gekeurde voertuigen, zeven pv’s voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en twee pv’s voor het misbruiken van het voorlopig rijbewijs. Daarnaast stelde de politie ook nog een viertal pv’s op voor technische eisen, defecte verlichting van een fiets en het gebruik van een gsm achter het stuur.