Twee verdachten gearresteerd na aantreffen twee cannabisplantages in Genk en Houthalen-Helchteren

Politie CARMA trof afgelopen weekend twee cannabisplantages aan in Genk en Houthalen-Helchteren. Twee verdachten werden gearresteerd.

Speurders van Politie CARMA vielen zaterdagmiddag binnen in een loods achter een woning op de Weg naar As in Genk. De politie trof er twee kweekruimtes en een technische ruimte aan. In de eerste kweekruimte was een capaciteit voorzien voor een 1600-tal cannabisplanten. De planten werden recent geoogst. Ook in de tweede kweekruimte had men pas geoogst. Om de installatie van elektriciteit te voorzien werd gebruik gemaakt van illegale aftakkingen. In de woning was niemand aanwezig. Zondag bood de huurder van het pand zich aan bij de politie. De 29-jarige man uit Genk werd onmiddellijk gearresteerd.

Verder onderzoek leidde de politie naar een tweede woning in de Kastanjestraat in Houthalen-Helchteren, waar maandag opnieuw een cannabisplantage gevonden werd in een tuinhuisje. Hier trof de politie in totaal 907 cannabisplanten aan, verdeeld over drie kweekruimtes. Ook hier werd illegaal stroom afgetakt. Maandagavond kon een tweede verdachte, een 25-jarige vrouw uit Genk, gearresteerd worden.

Het gerechtelijk labo voerde een sporenonderzoek uit op beide locaties. De installaties werden ontmanteld en vernietigd door de Civiele Bescherming. De 29-jarige man werd dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Deze besloot de man aan te houden. De 25-jarige vrouw uit Genk werd na verhoor vrijgelaten.         
Politie CARMA en het parket Limburg voeren verder onderzoek.