Twee verdachten gevat na poging koperdiefstal in Genk

Vrijdagmiddag arresteerde Politie CARMA twee mannen na verdachte gedragingen aan het slachthuis op de Europalaan. Het tweetal bracht alles in gereedheid om op een later tijdstip koper te kunnen stelen. De politie betrapte hen op heterdaad.

Wagen politie CARMA

Omstreeks 11u30 werd de politie op de hoogte gebracht van verdachte handelingen aan de achterzijde van het slachthuis op de Europalaan. Meerdere ploegen leverden meteen bijstand voor een zoekactie in de omgeving. Ter plaatse trof men een 49-jarige Roemeen aan. Een tweede persoon, een 40-jarige man uit Genk, kon wegvluchten. Tijdens zijn vlucht beging hij meerdere verkeersovertredingen en bracht daardoor andere bestuurders in gevaar. Hij kon gearresteerd worden in zijn woning in de G. Lambertlaan. Bij een huiszoeking werd een gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen.

Beide verdachten werden voor verhoor en verder onderzoek overgebracht naar het politiecommissariaat. De Roemeen mocht na verhoor het commissariaat verlaten. Het parket van Limburg besloot om de Genkenaar te dagvaarden in snelrecht.