Urban explorers gearresteerd na melding van inbraak in Genk

Aan het slachthuis op de Europalaan arresteerde Politie CARMA zondag vier personen naar aanleiding van een melding over een inbraak. Het bleek een groep urban explorers te zijn.

Zondag rond 12u werd de politie op de hoogte gebracht van een verdachte toestand aan het leegstaande slachthuis op de Europalaan. De melder had enkele personen opgemerkt in het gebouw. Enkele politiepatrouilles snelden ter plaatse en voerden een controle uit. Vier personen trachtten te voet te vluchten naar een naastgelegen bos. Twee personen, een man en een vrouw, konden gevat worden. Een tweede vrouw keerde op haar stappen terug en bood zichzelf aan. Een vierde persoon was weggevlucht, maar hij werd door een andere patrouille even later opgepakt in de Vennestraat. In het gebouw trof de politie onder andere opgerolde koperdraden aan.

De vier dertigers werden verhoord en er werd ook een huiszoeking uitgevoerd in Lanaken. Het bleek uiteindelijk om urban explorers te gaan die foto’s wilden maken in het verlaten gebouw. De vier mochten na verhoor beschikken. Er werd wel een PV opgesteld in het kader van de inbraak in het gebouw.