Verdachten van minstens 26 diefstallen gevat

Sinds begin juni werd de wijk Houthalen-Oost geplaagd door een reeks diefstallen in niet-afgesloten tuinhuisjes, schuren en garages. Telkens werden tuinmaterialen of gereedschappen gestolen, meestal elektrische apparaten, hogedrukreinigers en grasmachines. In het totaal gaat het om 26 feiten.

Politie MidLim arresteerde afgelopen dinsdag een eerste verdachte. Tijdens een huiszoeking bij de 38-jarige man uit Houthalen-Oost werden een aantal goederen aangetroffen die in verband gebracht kunnen worden met voornoemde feiten. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Deze besloot hem aan te houden. Ondertussen verscheen de man ook voor de raadkamer, die zijn aanhouding verlengde.

Vandaag voerde de politie een tweede huiszoeking uit in de wijk Meulenberg, met versterking van POSA. Daarbij werden een 46-jarige man en een 25-jarige man gearresteerd. Ook in deze woning vond de politie materialen die mogelijk gelinkt kunnen worden met voornoemde diefstallen. De twintiger mocht ondertussen beschikken, maar de veertiger wordt later vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt.

De politie vermoedt dat er nog meer diefstallen gepleegd werden die tot op vandaag niet door de eigenaars ontdekt of gemeld werden. Dit omdat er geen sprake is van braak en omdat het gaat om gereedschappen die doorgaans niet dagelijks gebruikt worden. De politie wil de inwoners van Houthalen-Oost en omgeving daarom oproepen om eventuele diefstallen zeker te melden. Dat kan via het nummer 101.