Zutendaal / Houthalen-Helchteren / Genk - Resultaten Slim-actie

Zondag tussen 15u30 en 22u30 vonden verkeerscontroles plaats in Zutendaal, Houthalen-Helchteren en Genk. In totaal werden 765 bestuurders onderworpen aan een alcoholsampling. De politie controleerde ook 863 passanten op snelheid. 57 bestuurders reden te snel en mogen zich aan een boete verwachten.

verkeerscontrole

Inzet drone
Tijdens de actie probeerden twee chauffeurs de controle te ontwijken. Met de hulp van het drone-team van Politie CARMA konden beide bestuurders snel gelokaliseerd en tegengehouden worden door een patrouille. Eén van de twee had een glaasje te veel op. Een tweede bestuurder reed onder invloed van verdovende middelen. Ze leverden allebei hun rijbewijs meteen in voor 15 dagen. De inzet van de drone was succesvol en bleek een meerwaarde te zijn bij deze verkeerscontrole.

Zeven andere bestuurders leverden hun rijbewijs in voor het rijden onder invloed. Hun rijbewijs werd voor de duur van drie of zes uren ingehouden. Daarnaast stelde Politie CARMA nog een 15-tal overtredingen vast voor o.a. gordeldracht, gsm-gebruik, rijbewijs, keuring en technische eisen.